Над 50 изби ще участват във „Винария 2018”

От 21 февруари  стартира 26-ото издание на Винария, което ще демонстрира богат асортимент от високо алкохолни продукти -  уиски, коняк, узо и  видове плодови ракии.
Над 50 изби ще участват в събитието, на което ценителите ще имат възможност да опитат продукти на елитни български производители.  Ще могат да бъдат опитани също вина от Португалия, Франция, Италия,  Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина.
Сред изненадите на Винария 2018 е първият и единствен в света бял коняк, носещ името Антарктика. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия Годе.
Новост са крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високо алкохолните напитки. Според експерти, на Винария 2018 ще видим триумфално завръщане на плодовите ракии, които са много по-силно представени в сравнение с предишни години.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия