Coca-Cola купува международната верига кафенета “Costa Express”

Американският гигант „Кока-кола“ обяви, че е постигнато споразумение за купуване на международната верига кафенета  “Costa Express”
Сделката  e  на стойност 3,9 милиарда британски паунда. Тя идва в момент, когато търсенето на традиционни газирани напитки се свива в САЩ и на други пазари. Продажбата на „Коста“ на „Кока-кола“ е нов успех в 276-годишната история на британската компания за хотелиерство и ресторантьорство „Уайтбред“.
Веригата има 2400 кафенета във Великобритания и 1400 в чужбина. Марката управлява освен това 8000 кафе машини Costa Express, достъпни в супермаркетите и бензиностанциите в осем страни.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия