Coca-Cola купува международната верига кафенета “Costa Express”

Американският гигант „Кока-кола“ обяви, че е постигнато споразумение за купуване на международната верига кафенета  “Costa Express”
Сделката  e  на стойност 3,9 милиарда британски паунда. Тя идва в момент, когато търсенето на традиционни газирани напитки се свива в САЩ и на други пазари. Продажбата на „Коста“ на „Кока-кола“ е нов успех в 276-годишната история на британската компания за хотелиерство и ресторантьорство „Уайтбред“.
Веригата има 2400 кафенета във Великобритания и 1400 в чужбина. Марката управлява освен това 8000 кафе машини Costa Express, достъпни в супермаркетите и бензиностанциите в осем страни.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия