Евродепутатът Момчил Неков ще се срещне с млекопроизводители и фермери

Евродепутатът Момчил Неков ще се срещне с млекопроизводители и фермери и ще  ги информира за въвеждането на термина за качество „Планински продукт”, тъй като това е опция за осигуряване на пазари и по-добра видимост на продукта.

Евродепутатът ще бъде специален гост на откриването на третия национален събор „Млечният път на България през вековете”, който ще се проведе на шести септември в Луковит.

 60 % от българите подкрепят въвеждането на европейски термин за качество "планински продукт" у нас.Същевременно обаче един от всеки пет потребители не вярва на написаното върху етикетите на хранителните продукти. Въвеждането на такъв щемпел за произход ще даде още един инструмент на земеделците от планинските райони да популяризират продуктите си, да гарантират за качествата им и да стигнат до по-широк кръг потребители.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия