Сертифицирани сомелиери ще представят седем вида изключително качествен студено пресован зехтин

Сертифицирани сомелиери по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab  ще представят  седем изключително качествени студено пресовани зехтина от Гърция, Португалия, Испания и Италия на 25 ноември в зала Мусала на Интер Експо Център.
 Ще бъдат предложени хапки, специално създадени, за да демонстрират как различните зехтини влияят върху вкусово-ароматния профил на определено ястие.Течно злато го наричали финикийците в древността. Зехтинът, с който поливаме салатите и в който топим хляба си, понякога е извлечен от маслини от вековни или дори хилядолетни дървета, поглъщали слънцето и пили сокове от недрата на земята в течение на столетия.
Маслиновото масло носи значителни ползи за здравето, което е установено чрез стотици научни изследвания. Но освен това никое  друго олио не притежава такъв вкусов и ароматен диапазон – стотиците сортове маслини и различните условия на отглеждане правят зехтина изключително разнообразен. Така се ражда и възможността да се съчетават качествата на даден зехтин с конкретно ястие. Зехтинът, със своето вкусово и ароматно богатство може въздейства благотворно далеч не само на салатите и хляба. Неговият характер допълва, подчертава и променя въздействието на най-разнообразни ястия. Разбира се, говорим за качествен студено пресован зехтин.
Водещите ще ни поведат в неизбродимата тема за качествените нива на зехтина, за различните негови тероари в Средиземноморието. Те ще разкажат как да четем етикетите на маслиновото масло и как да се ориентираме в многообразието.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Големите вериги супермаркети ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки на помощни организации

Големите вериги супермаркети ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки на помощни организации

Големите вериги супермаркети в Чехия ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия