FAO отбеляза спад с 3,3% на ценовия индекс на млечните продукти

FAO отбеляза  спад с 3,3%   на ценовия индекс на млечните продукти. Цените на основните млечни продукти като сирене, масло и сухо мляко бележат умерено увеличение, докато тези на обезмасленото мляко са се запазили на стабилни нива, отчитат експерти.
Средната стойност на ценовия индекс на млечните продукти за 2016 година остава с 4% под стойността му от предходната година. През втората половина на миналата година се наблюдава възстановяване на цените на млечните продукти.  Поскъпване е отбелязано на маслото и сухото мляко.
Подкрепа за стабилизиране на цените на млечните продукти оказва редуцирането на производството на суровина в Европа и Океания, както и активното търсене на международните и вътрешни пазари.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия