FAO отбеляза спад с 3,3% на ценовия индекс на млечните продукти

FAO отбеляза  спад с 3,3%   на ценовия индекс на млечните продукти. Цените на основните млечни продукти като сирене, масло и сухо мляко бележат умерено увеличение, докато тези на обезмасленото мляко са се запазили на стабилни нива, отчитат експерти.
Средната стойност на ценовия индекс на млечните продукти за 2016 година остава с 4% под стойността му от предходната година. През втората половина на миналата година се наблюдава възстановяване на цените на млечните продукти.  Поскъпване е отбелязано на маслото и сухото мляко.
Подкрепа за стабилизиране на цените на млечните продукти оказва редуцирането на производството на суровина в Европа и Океания, както и активното търсене на международните и вътрешни пазари.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия