Традиционни и модерни специалитети ще бъдат показани във "Фудтех 2017".

Широка гама от месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове,  захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети ще бъдат показани на участниците във "Фудтех 2017".
Международният панаир в Пловдив от сряда ще бъде домакин на няколко изложби, обединяващи производители от земеделския сектор. Над 700 фирми от 33 държави ще покажат нови продукти, които покриват цялата верига от полето до трапезата.
 Изложителите са разпределени по теми "Винария", "Фудтех" и "Вкусове от Италия". Посетителите ще имат възможност да опитат новите серии на известни български изби и чуждестранни марки, както и отличените в Международния конкурс за вина, ракии и други спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем страни се състезаваха за наградите на "Винария 2017".
За пръв път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония. Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.
Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба "БиоАгра", част от Международната селскостопанска изложба "Агра". Здравословни пчелни продукти предлагат производители в "Апи България".
Вкусовете на Италия ще бъдат представени чрез прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия.
Съпътстващата програма на „Фудтех“ включва прояви, ориентирани към модерното производство на храни и напитки, опаковките и етикетите, здравословното хранене и неговото популяризиране.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия