Стартира програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България”

На 7 юни 2017 г. в Стара Загора МЕТРО  открива обновените отдели Плодове и зеленчуци и Месо с което се дава старт на програмата Отгледано с грижа в България за директна доставка на плодове, зеленчуци и месо, произведени в България.
МЕТРО България дава старт на новия модел при търговията с плодове и зеленчуци, пречупен през призмата на малките земеделски производители. Благодарение на този проект,  МЕТРО   се превръща в място, свързващо малките производители на български плодове и зеленчуци с ХоРеКа клиентите на компанията.
 С новия бизнес модел на снабдяване с плодове и зеленчуци МЕТРО България подава ръка на малките земеделски производители. Благодарение на него  фермерите имат възможност да доставят продукцията си директно до МЕТРО, като по този начин си  гарантират справедливи цени за своя труд.
Съвместно с Института по зеленчукови култури  МЕТРО работи по възобновяването на традиционните български семена, за да могат местните сортове с така познатите вкусови качества, отново да се отглеждат по родните полета.
Подкрепени са над 200 малки земеделски производители от цяла България, за да доставят пресни плодове и зеленчуци от полето директно до 11-те магазина на МЕТРО Кеш енд Кери.
Сто и петдесет автентични български сорта плодове и зеленчуци ще станат част от  обичайния асортимент на МЕТРО тази година: Розово сърце, Наслада, Рила, Ивайловска и Куртовска капия, зеле Кьосе и Балкан, защото същността е скрита в традицията. Тя определя вкуса ни, който ни свързва и с нищо не можем да заменим.

Агрополитиката

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу проекта за споразумение за...

Пазари, борси, цени

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цената за едно яйце за Великден може да достигне до 40 стотинки, съобщават от...

Хранителна индустрия

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена, които не са по-лоши от много известни...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия