„Орехите” участваха в най-голямото изложение в месопреработвателния бранш в страната - „Месомания”

За поредна година месните деликатеси „Орехите” участваха в най-голямото изложение в месопреработвателния бранш в страната - „Месомания”. По време на панаирните дни посетителите на изложението в столицата опитаха майсторлъшките мезета на щанда на „Орехите”.
На „Месомания 2017” „Орехите” представиха пълната си гама – сурово-сушени продукти, варено-пушени деликатеси и шпекови колбаси.Продуктите „Орехите“ съдържат само чисто месо, а подправките са внимателно подбрани в съответствие с традиционния български вкус.
Производството е по най-модерни технологии, а опаковките запазват съдържанието на протеините и минералите за по-дълго време.

По пазарите у нас се продават картофи от Германия, Полша и Гърция

По тържищата у нас се продават картофи предимно от Германия, Полша и Гърция, съобщават от Националната асоциация на картофопроизводителите.
От реколтата есенни картофи са продадени само 20%. Картофопроизводителите предлагат държавата да подкрепи родното производство  с финансова помощ от150 до 200 лв. на декар.Заради субсидията от 90 лева, която се дава срещу фактури за продадени 2 тона картофи, тази година у нас са засадени с 30% повече площи.
Земеделски стопани прогнозират, че голяма част от българските картофи няма да могат да се реализират и ще бъдат изхвърлени

Румен Порожанов: Темата с антибиотици в храните категорично не съществува

Повече от 300 проверки на предлаганото месо на пазара е направила Агенцията по храните и не е открила забранени вещества в него, заяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.
Употребата на антибиотици върху животните в българските фирми се извършва под стриктен контрол, в който продукти от третираните единици не могат да се предлагат на пазара. Така той коментира доклада на Европейската агенция за лекарства, според който българското месо е сред месата с най-високо съдържание на антибиотици.
 Порожанов е категоричен, че темата с антибиотици в храните категорично не съществува. Това, което се произвежда първо в България, това, което се внася и това, което се предлага  на българския потребител на пазара е под строг контрол и отговаря на всички изисквания за качество.

В „Светът на млякото” се гордеят с високи вкусови качества и чист природен състав

Професионално изложение за млекопреработвателната промишленост”Светът на млякото” се провежда от 8 до 11 ноември 2017 г. в Интер Експо Център!
Нарастващият интерес от страна на нови изложители и възможността за осъществяване на ползотворни бизнес контакти е доказателство за значимостта и авторитета на събитието в страната. Изложението е професионална платформа за участие в наситена с делови събития програма, обмяна на опит с български и чуждестранни колеги, директен контакт с нови партньори и крайни клиенти. Предпочитано място за директни срещи с потенциални партньори, изложението ежегодно събира под един покрив българските млекопреработватели, търговци и вносители на мляко и млечни продукти, специализирано оборудване и техника.
Натурални продукти, произведени по класически технологии, в съчетание между старите автентични рецепти и съвременните изисквания за качество, ще бъдат представени в залата на  Светът на млякото. Доброто здраве на хората и удоволствието от преживения вкус са запазена марка на изложението. TERTER и BULGAREA са продукти, които се стремят да задоволят разнообразието от предпочитания и изисквания за бяло саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.
Компаниите считат, че имат достойната и постижима цел за изнасянето на тези продукти извън границите на страната. Съвременните млекопреработвателни предприятия са с модерно оборудване и изцяло затворен цикъл на производство. Благодарение на съчетанието между традиция и новото в производството, млечните изделия - сирене, кисело мляко, сметана, масло и др., се гордеят с високи вкусови качества и чист природен състав.

Лозана Василева: Браншовите организации на производителите залагат на традициите и новаторството

Заместник-министърът на земеделието и храните  Лозана Василева откри изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфууд енд дринк и СИХРЕ.
Изложенията показват пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти  и се отличават с голям авторитет, защото съчетават в едно традиции и новаторство. Презентираните продукти, предимно български, но и чуждестранни, са с високо качество и показват последните достижения и технологии в различните браншове, отбеляза  Василева.
Mного е важно по веригата от фермата до трапезата да функционира ефективен модел за прилагане на единни стандарти за качество, както на суровинната база, така и за храната като готов продукт. Браншовите организации на производителите на млечни изделия, месни продукти, хлебопроизводството и сладкарството залагат едновременно на традициите и новаторството, за да предложат на пазара висококачествени хранителни изделия.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия