Новите трактори Quantum осигуряващи по-висока производителност при работа в лозови масиви, овощни и зеленчукови градини.

Отличителна за Case IH визия / възможности за нови средно разположени хидравлични клапани и хидравлична помпа с висок дебит / системата за филтрация в кабината ниво 4 осигуряваща максимална безопасност/ подобрена кабина и управление / интегрирана предна навесна система и опция за ВОМ / Stage IIIB FPT 3.4-литрови двигатели с намалена консумацията на гориво
Case IH представя новото поколение трактори Quantum. В допълнение към новия външен вид, новите модели предлагат и опции, като средно разположени хидравлични клапани в комбинация с хидравлична помпа с повишен дебит, система за филтрация на кабината от ниво 2 до 4, подобрен интериор и табло за управление, интегрирана предна навесна система и опция за ВОМ.  Също като предходните модели, новите Quantum модели имат серии V (vineyard), N (narrow) и F (fruit). Минималната ширина на трактора е 1,063mm за серия V, 1,228mm за серия N и 1,382mm за серия F.
Хидравличната система подобрява производителността
Специално за инвентари изискващи средно разположени хидравлични клапани, като например машини за резидба, новите възможности на Quantum включват подобрен, по-компактен средно разположен разпределителен блок, който е по-добре интегриран и предлагащ по-лесно и бързо свързване. Тези, които искат да увеличат подвижността на трактора си, имат възможност да изберат опция интегрираната предна навесна система и ВОМ с капацитет на повдигане до 2600 кг. Предлага се също и опция за 80-литрова хидравлична помпа за новите модели Quantum, която да посрещне изискванията за висок дебит.


Комфортна кабина с подобрено табло за управление и вентилация
Подобренията за оператора включват уникална нова система за филтриране на въздуха при версиите с кабина. Опция за филтриране ниво 4 е специално за елиминиране на фините и вредни частици съдържащи се в препаратите за растителна защита постъпващи в кабината заедно със свежия въздух. Системата позволява филтрацията да бъде превключвана на ниво 4 или ниво 2 (предвидено само за предпазване от прахови частици), за да удължи живота на филтрите от ниво 4, когато не се пръска.


Лостовете управляващи хидравличните клапани са с променен дизайн с цел увеличаване пространството за оператора, както и нова телескопична кормилна колона. В добавка към това новото аналогово-електронно табло гарантира лесно разчитане на основните показатели на машината. Променен е и педалът за крачна газ с цел смаляване на тунела преминаващ през кабината.


Подобрения по двигателя го правят по-екологичен и по-мощен
Новият Quantum бива задвижван от последно поколение 3.4-литрови двигатели от  FPT Industrial отговарящи на етап IIIB за вредни емисии благодарение на CEGR (студена рециркулация на отработени газове) и DOC (дизелов катализатор). Интервалите за смяна на маслото и тук са 600 часа.
Новото електронно управление на двигателя дава възможност за запаметяване на две стойности за постоянни обороти необходими при работа с ВОМ или приложения изискващи постоянен хидравличен поток. Опциите на трансмисията включват 16F/16R synchro shuttle, 16F/16R power shuttle, и 32F/16R power shuttle.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Фестивал на кестена бе открит на 13 октомври в Петрич. На изложението в шатри...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия