Новите трактори Quantum осигуряващи по-висока производителност при работа в лозови масиви, овощни и зеленчукови градини.

Отличителна за Case IH визия / възможности за нови средно разположени хидравлични клапани и хидравлична помпа с висок дебит / системата за филтрация в кабината ниво 4 осигуряваща максимална безопасност/ подобрена кабина и управление / интегрирана предна навесна система и опция за ВОМ / Stage IIIB FPT 3.4-литрови двигатели с намалена консумацията на гориво
Case IH представя новото поколение трактори Quantum. В допълнение към новия външен вид, новите модели предлагат и опции, като средно разположени хидравлични клапани в комбинация с хидравлична помпа с повишен дебит, система за филтрация на кабината от ниво 2 до 4, подобрен интериор и табло за управление, интегрирана предна навесна система и опция за ВОМ.  Също като предходните модели, новите Quantum модели имат серии V (vineyard), N (narrow) и F (fruit). Минималната ширина на трактора е 1,063mm за серия V, 1,228mm за серия N и 1,382mm за серия F.
Хидравличната система подобрява производителността
Специално за инвентари изискващи средно разположени хидравлични клапани, като например машини за резидба, новите възможности на Quantum включват подобрен, по-компактен средно разположен разпределителен блок, който е по-добре интегриран и предлагащ по-лесно и бързо свързване. Тези, които искат да увеличат подвижността на трактора си, имат възможност да изберат опция интегрираната предна навесна система и ВОМ с капацитет на повдигане до 2600 кг. Предлага се също и опция за 80-литрова хидравлична помпа за новите модели Quantum, която да посрещне изискванията за висок дебит.


Комфортна кабина с подобрено табло за управление и вентилация
Подобренията за оператора включват уникална нова система за филтриране на въздуха при версиите с кабина. Опция за филтриране ниво 4 е специално за елиминиране на фините и вредни частици съдържащи се в препаратите за растителна защита постъпващи в кабината заедно със свежия въздух. Системата позволява филтрацията да бъде превключвана на ниво 4 или ниво 2 (предвидено само за предпазване от прахови частици), за да удължи живота на филтрите от ниво 4, когато не се пръска.


Лостовете управляващи хидравличните клапани са с променен дизайн с цел увеличаване пространството за оператора, както и нова телескопична кормилна колона. В добавка към това новото аналогово-електронно табло гарантира лесно разчитане на основните показатели на машината. Променен е и педалът за крачна газ с цел смаляване на тунела преминаващ през кабината.


Подобрения по двигателя го правят по-екологичен и по-мощен
Новият Quantum бива задвижван от последно поколение 3.4-литрови двигатели от  FPT Industrial отговарящи на етап IIIB за вредни емисии благодарение на CEGR (студена рециркулация на отработени газове) и DOC (дизелов катализатор). Интервалите за смяна на маслото и тук са 600 часа.
Новото електронно управление на двигателя дава възможност за запаметяване на две стойности за постоянни обороти необходими при работа с ВОМ или приложения изискващи постоянен хидравличен поток. Опциите на трансмисията включват 16F/16R synchro shuttle, 16F/16R power shuttle, и 32F/16R power shuttle.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Големите вериги супермаркети ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки на помощни организации

Големите вериги супермаркети ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки на помощни организации

Големите вериги супермаркети в Чехия ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия