Водещото световно изложение за селскостопанска техника AGRITECHNICA 2017 ще се проведе на 12 и 13 ноември в Хановер

На 12-ти и 13-ти ноември 2017 г.  ще се проведе водещото световно изложение за селскостопанска техника AGRITECHNICA  в Хановер
Форумът се организира през две години от Германското земеделско дружество DLG.Програмата на изложението Агритехника 2017 ще бъде представена с ясна структура в модерни, едноетажни изложбени зали на най-голямата изложбена площ в света. Върху близо 42 хектара изложбена площ се представят секторите:
•    Техника за обработка на почва, сеитба, торене и видове напояване
•    Растителна защита и грижа за растенията
•    Машини за прибиране на фураж, зърнени храни, кореноплодни растения, царевица
•    Обработка на реколтата
•    Трактори, транспортни средства, подемна техника
•    Растения за нуждите на производството на био горива
•    Горска техника, комунална техника, грижа за околната среда
•    Био земедение
•    Машини за плодове, вино и специални култури
•    Суровини  биотехнология, семена, торове, пестициди, горива и смазочни материали
•    Електроника, аграрен софтуер, прецизно земеделие
•    Услуги за употребявана техника и търговия
•    Мениджмънт, информация, наука и изследвания
Чрез своята специализирана техническа програма с различни международни събития, като конференции, семинари и форуми, Agritechnica се e превърнала в най-важният форум за бъдещето на селскостопанския отрасъл. Тук се обсъждат всички технически иновации както и въпроси свързани със земеделието и аграрната техника.
Системи и компоненти играят решаваща роля за иновациите в селскостопанската техника и определят термини като надеждност, ефективност, опазване на околната среда и безопасност. Разликата между системи, модули, компоненти и доставчици отразява реалният производствен процес, който за първи път ще намери приложение в концепцията на Агритехника за разделяне на специфичните групи изложители.
В новите изложбени зони „Systems & Components“ ще бъде представена пълната продуктова гама в областите на автомобилното шаси, кабини, превозни средства, електроника, мотори, хидравлика, спирачки, кормило, както и всички принадлежащи части и компоненти в селскостопанският машинен сектор. Секторът се допълва от изложители в областта на икономическото развитие, клъстерните инициативи, научните изследвания, както и специализираните издателства.
През последните години се отбелязва значителен прогрес при земеделската техника. Тракторите, машините и съоръженията не стават просто по-големи, по-бързи и по-широки. Земеделската техника е в период на значителен растеж в сферата на сензорната технология, управление на машини и управлението на данни. Резултатът е, че техническите сътрудници във външната търговия могат да реагират винаги точно, по-прецизно и чувствително към променящите се условия в модерното земеделие.
Напредъкът се дължи на все по-интелигентните машини. Често тези комбинации и допълнения, наречени ъпдейти, са достатъчни за да бъде системата по-ефикасна. Докато тези постижения набират скорост голямото предизвикателство за земеделците е да запазят цялостен поглед върху нещата. Целта е с модерни средства да се осигури устойчивост на реколтите и да се подобри ефективността на растениевъдството, като в същото време се обърне специално внимание на опазването на околната среда и щадящото ползване на ресурсите.
На изложението през 2015 година са участвали 2892 изложители от 47 държави, сред тях всички световни лидери на пазара. 1622 е броят на чуждестранните изложители. Изложението се проведе в 24 зали на обща площ 424.000 кв. Над 190 форуми и конференции помогнаха за добрият информационен обмен. Изложението привлече близо 470 000 посетители от 89 страни, над 100 000 бяха гостите от чужбина. 97% от посетителите са оценили изложението като много добро.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Засилват контрола върху биохрани и продукти с нови нормативни промени

Засилват контрола върху биохрани и продукти с нови нормативни промени

Засилват контрола върху биохрани и продукти с нови нормативни промени. Основните промени са в...

Хранителна индустрия

Отпада модулираната ставка по Схемите за обвързано подпомагане в говедовъдството, овцевъдството и козевъдството

Отпада модулираната ставка по Схемите за обвързано подпомагане в говедовъдството, овцевъдството и козевъдството

Заместник-министърът на земеделието  и храните Вергиния Кръстева и екипът й проведоха среща с представители...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия