Организацията по прехрана и земеделие на ООН препоръчва всички месни продукти да бъдат опаковани

Организацията по прехрана и земеделие на ООН препоръчва всички месни продукти да бъдат опаковани по време на преработката и съхранението, за да се предотврати предаването на паразити и бактерии, включително Е. coli и салмонелоза.
Това стана след огромен скандал в САЩ, където свинско месо е доствяно неопаковано в мръсни колички. Публикувани бяха снимки с коментар, изразяващ шок и отвращение по отношение на санитарното ниво на месото,  доставяно от азиатска верига от супермаркети, базирана в Калифорния. Федералният закон в Съединените щати не изисква магазини да подпечатват дати за "продавано от" или "годно до" на свинско месо, но повечето магазини го правят така или иначе, според Министерството на земеделието на САЩ.
Доставчикът Farm's Meat  отрича това да е начинът, по който се доставя месото му. От компанията също разследват инцидента, като посочват, че месото, коeто доставят, напуска техните съоръжения само опаковано. Съгласно указанията на щатските здравни власти, прясно свинско месо може да бъде съхранявано охладено от три до пет дни, а пресен свински черен дроб – самоедин или два дни.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип. Те са от...

Хранителна индустрия

Производителите на мляко и млечни продукти привеждат дейността си в съответствие с новите изискванията

Производителите на мляко и млечни продукти привеждат дейността си в съответствие с новите изискванията

Министерството на земеделието и храните предприе редица инициативи и мерки, имащи за цел от...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия