Марпекс агро и Националният съвет на говедовъдите организират семинар в Сливен

Марпекс агро и Националният съвет на говедовъдите организират семинар в Сливен на 25  октомври, съобщи Михаил Михайлов изп. Директор на НСГБ.
Основна тема на дискусията е здравето, правилното хранене и  отглеждането на телетата от първия ден на тяхното раждане. Правилното хранене на младите животни оказва определящо влияние на растежа. Известно е, че развитието в периода на растеж е неравномерно поради което и изискванията към храната с възрастта съществено се изменят. Затова основно условие за нормалното развитие на телетата е правилното хранене. Доброто хранене през първата година оказва решаващо влияние за теглото и общото развитие на животните.
Специален гост на събитията ще бъде  Андрий Яновски, представител на фирма Holm&Laue – Германия. Той  ще  даде важни съвети за храненето на  животните и ще представи някой от последните новости на продуктите на фирмата производител.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Големите вериги супермаркети ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки на помощни организации

Големите вериги супермаркети ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки на помощни организации

Големите вериги супермаркети в Чехия ще трябва да предават безплатно непродадените си хранителни стоки...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия