Д-р Дамян Илиев: Ветеринарният лекар осигурява безопасността на цялата хранителна верига

"Ветеринарен лекар на 2016 година" в направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите" e д-р Димитър Вълчанов от Областната дирекция по безопасност на храните, град Шумен.
 Вашият авторитет е признат не само в България, а и от Европейската комисия. На последния Съвет на министрите в Брюксел, лично еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис поздрави службата и изказа възхищение от нейния капацитет и Ви пожела  успешна работа, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
 Д-р Михаил Бащавелов, председател на Съюзът на ветеринарните лекари в България  награди Българската агенция по безопасност на храните направление „Колективна награда“ за успешното справяне със заболяванията по животните през изминалата година.
 Всички разбраха, че нашата служба може да свърши работа. Аз се раздавам и се надявам оттук нататък никой да не ни поздравява, че сме си свършили работата, а всички да свикнат, че е нормално да го правим, каза д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.
 Той благодари за наградата и поздрави всички ветеринарни лекари. Продължавайте да бъдете отдадени на професията. Нашата работа е да бъдем полезни на обществото. Грижейки се за здравето на животните ветеринарния лекар осигурява безопасността на цялата хранителна верига, заяви д-р Дамян Илиев
Наградата в направление "Контрол на храните" получи д-р Валентина Бонова ОДБХ- Монтана. За доказан професионализъм при изпълнение на служебните задължения през 2016 година в направление „Граничен контрол“ беше награди д-р Радка Сидерова, главен инспектор на ГИП „Капитан Андреево“.
 В областта на "Лабораторни дейности“ и „Граничен контрол“ отличени бяха д-р Дафинка Крумова Иванова, ОДБХ – Благоевград и д-р Веселина Димитрова Ангелова, ГИП – Златарево, а наградите връчи заместник-изпълнителният директор на БАБХ доц. Тодорка Янковска, двм.
За „Международна дейност“ и „Млад специалист“ са отличени д-р Атанас Бютюнев – ОБДХ- Пазарджик и д-р Калина Ангелова Милушева, ОДБХ- Благоевград, а наградите връчи заместник-изпълнителният директор на БАБХ д-р Петя Петкова.
 Призовете за "Цялостен принос" бяха в 3 категории. В  „Наука и образование” беше награден проф.  Александър Иванов Павлов от Ветеринарно медицински факултет към Тракийски университет, в категория „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите“ приза получи д-р Ирина Генчева, ЦУ на БАБХ. В категория „Контрол на храните“ е отличена д-р Татяна  Николова.

Агрополитиката

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу проекта за споразумение за...

Пазари, борси, цени

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цената за едно яйце за Великден може да достигне до 40 стотинки, съобщават от...

Хранителна индустрия

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена, които не са по-лоши от много известни...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия