Второто издание на „Стекспо – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“ ще се проведе в Стефан Караджово

Второто издание на „Стекспо – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“ ще се проведе в периода 12 септември – 13 септември 2017г. в стопанството на земеделския производител Николай Димов в село Стефан Караджово, обл. Ямбол.
На изложението ще бъдат представени 9 месодайни породи в 4 категории. Международни експерти от Германия, Ирландия и Румъния ще споделят своя опит и добри практики по въпроси свързани със селекцията и репродукцията, отглеждането и правилното хранене, силажирането на тревните видове и люцерна и др.
Майстор транжор от Германия, както и шеф готвачи, ще демонстрират на живо уменията си, приготвяйки пред гостите вкусни стекове и ястия от месото на животни, отгледани в български ферми. За доброто настроение на гостите е предвидена забавна програма, включваща конкурс за млади бикове от породата Абърдийн Ангус, томбола с награди, участие на популярни изпълнители, много музика, бира и най-вече отлична храна, произведена във ферми на членове на АРМПГБ и приготвена в различни вариации, за да задоволи всеки един ценител на вкусното телешко.
Стекспо и тази година обещава да бъде интересно, различно и най-вече полезно на родните фермери, които ще имат възможността да обогатят знанията си и да почерпят от опита на водещите експерти в тази сфера.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Глобалният пазар на етерични масла расте със средногодишен темп от 8-11%

Глобалният пазар на етерични масла расте със средногодишен темп от 8-11%

Глобалният пазар на етерични масла расте със средногодишен темп от 8-11%. Това сочи анализът...

Хранителна индустрия

Румен Порожанов: Фрапантни разлики в цените на хранителните стоки са недопустими

Румен Порожанов: Фрапантни разлики в цените на хранителните стоки са недопустими

Фрапантните разлики в цените на някои хранителни стоки на нашия пазар са недопустими, заяви...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия