Екобоза, направена от ръж и лимец представят в Радомир

Празник на бозата ще се проведе в Радомир на 15 октомври. На 12 щанда на възстановения стар пазар ще се предлагат продукти местно производство. Младежи, облечени като бозаджии, ще разнасят вкусното пиво сред хората. За втори път ще се организира състезание по надпиване с боза, като критерият ще бъде не количеството, а бързината.
Местни производители на боза ще покажат продукцията си на празника. Сред които 115-годишната градска потребителна кооперация "Наркооп", която в целия период на съществуването си произвежда предимно боза. Гостите на празника ще могат да опитат и екобоза, направена от ръж и лимец, също от радомирски производители
Всеки, желаещ да се докосне до оригиналния вкус на сладкия елексир, ще има възможност да го направи чрез напитката, приготвена от притежателя на марката "Радомирска боза". Старите майстори правели гъстата течност от просено брашно. Произвеждали я също от ръж или пшеница, както и смесена - от просо и ръж.
Според производителите вкусът се определя от добавките и двата вида ферментация - алкохолна и млечно-кисела

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия