Екобоза, направена от ръж и лимец представят в Радомир

Празник на бозата ще се проведе в Радомир на 15 октомври. На 12 щанда на възстановения стар пазар ще се предлагат продукти местно производство. Младежи, облечени като бозаджии, ще разнасят вкусното пиво сред хората. За втори път ще се организира състезание по надпиване с боза, като критерият ще бъде не количеството, а бързината.
Местни производители на боза ще покажат продукцията си на празника. Сред които 115-годишната градска потребителна кооперация "Наркооп", която в целия период на съществуването си произвежда предимно боза. Гостите на празника ще могат да опитат и екобоза, направена от ръж и лимец, също от радомирски производители
Всеки, желаещ да се докосне до оригиналния вкус на сладкия елексир, ще има възможност да го направи чрез напитката, приготвена от притежателя на марката "Радомирска боза". Старите майстори правели гъстата течност от просено брашно. Произвеждали я също от ръж или пшеница, както и смесена - от просо и ръж.
Според производителите вкусът се определя от добавките и двата вида ферментация - алкохолна и млечно-кисела

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия