Екобоза, направена от ръж и лимец представят в Радомир

Празник на бозата ще се проведе в Радомир на 15 октомври. На 12 щанда на възстановения стар пазар ще се предлагат продукти местно производство. Младежи, облечени като бозаджии, ще разнасят вкусното пиво сред хората. За втори път ще се организира състезание по надпиване с боза, като критерият ще бъде не количеството, а бързината.
Местни производители на боза ще покажат продукцията си на празника. Сред които 115-годишната градска потребителна кооперация "Наркооп", която в целия период на съществуването си произвежда предимно боза. Гостите на празника ще могат да опитат и екобоза, направена от ръж и лимец, също от радомирски производители
Всеки, желаещ да се докосне до оригиналния вкус на сладкия елексир, ще има възможност да го направи чрез напитката, приготвена от притежателя на марката "Радомирска боза". Старите майстори правели гъстата течност от просено брашно. Произвеждали я също от ръж или пшеница, както и смесена - от просо и ръж.
Според производителите вкусът се определя от добавките и двата вида ферментация - алкохолна и млечно-кисела

Агрополитиката

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж....

Пазари, борси, цени

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански...

Хранителна индустрия

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ е издал актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен. Констатирани са...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия