Обявиха „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса Challenge International Du Vin

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin във Франция.
За втора година в Бордо, ракия от Карнобатските лозя получава Златен медал за отличното си качество. В оспорвана надпревара с над пет хиляди гроздови напитки и вина, тя намира място сред най-добрите световни брандове. А изисканите „Карнобатска Мускатова" и „Perlova rakia" на „Винпром Карнобат" се окичиха с престижните сребърни медали.
Според енолозите това е триумф без аналог за страната ни. Златният медал е уникално постижение, което утвърждава „Карнобатска Специална" като напитка от световна величина. Успехът идва година и половина след като ракиите на Карнобат триумфираха със Златни медали в авторитетния Spirit Selection в Брюксел и вече са част от менюто на най-посещаваните ресторанти както във Франция, така и в столицата на Стара Европа.
Технолозите на „Винпром Карнобат" разкриха, че ключът към успеха в Бордо е уникалният бленд, съчетаващ дестилати от най-добрите реколти. В основата му е изключителният български сорт Мускат Отонел. Той й придава фини аромати и я прави хармонична и деликатна. За ракията се заделят само най-добрите масиви, чийто тероар позволява елитният Мускат да разгърне напълно своя потенциал.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия