Около 50 тона е новата реколта от фасул, произведена в Смилян и съседните селища

Около 50 тона е новата реколта от фасул, произведена в Смилян и съседните селища от горното поречие на Арда Традиционният Празник на смилянския фасул събра хиляди гости и туристи в родопското село. с Празникът се организира за 15-а година, а организатори са кметството в Смилян, Община Смолян и местното читалище "Проф. д-р Асен Златаров".
Смилянският боб е една от малкото български храни, защитени с патент, а уникалният вкус е пословичен и популярен не само в България, но и по света, посочи заместник-кметът на Смолян Венера Аръчкова.  Кулинарният конкурс бе разделен в категории за професионални и непрофесионални готвачи. Първо място при професионалистите спечели ресторант "Родопчанка"- Смолян, а при любителите кулинари- Магдалена Ловчалиева.
Антон Тодоров получи наградите за най-млад производител и за най-атрактивен щанд. Общо 47 пана от фасулени зърна се включиха в състезанието за художествено произведени от колоритния боб. Къкрещите казани с боб чорба, с която Смилян почерпи гостите, бяха приготвени от 250 кг фасул, дарен от местните производители.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия