За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING  беше един от акцентите на тазгодишното издание на „Месомания”
Месото от предварително подбрани животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества. Фермерското зряло месо е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма.
За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението. "Луканковият меч" е един от новите продукти, създаден от екип технолози, провокирани от историческото минало на Тракийския регион. Продуктът е произведен от едро кълцано свинско месо с класически подправки, характерни за района на Беломорска Тракия.
Панагюрската луканка e традиционен месен продукт, отличаващ се със специфична рецептура, метод на сушене и пресоване, форма, аромат, вкус и консистенция. За приготвянето му се използва говеждо и свинско месо, което се смила и смесва с ароматен букет от подправки.
Деликатесен шпек е нов, висококачествен продукт, пушен на буково дърво, с цели парченца месо, отговарящ на високите потребителски изисквания. Майсторлъшкият вкус на продукта се дължи на умелата комбинация от свинско месо и ароматния микс от натурални подправки.
 Интересен продукт е и домашна луканка с орехи - ядките допълват традиционния вкус със своята хрупкавост. Сред експонатите бе  и едни от любимите на потребителите продукти телешка луканка, неврокопска луканка, бански старец, домашен неврокопски суджук и много други.
Месомания  показа и сушена кървавица, като един от най-харесваните традиционни колбаси. Прави се от свинско месо и много праз, по автентична рецепта от Пиринския регион. Изсушена и  готова за консумация перфектно се комбинира с чаша червено вино.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип

Български яйца ще бъдат изтеглени от търговската мрежа заради птичи грип. Те са от...

Хранителна индустрия

Производителите на мляко и млечни продукти привеждат дейността си в съответствие с новите изискванията

Производителите на мляко и млечни продукти привеждат дейността си в съответствие с новите изискванията

Министерството на земеделието и храните предприе редица инициативи и мерки, имащи за цел от...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия