Модул „Мляко” заработи в реална среда

Заработи в реална среда модул „Мляко” в ИИС ВетИС на БАБХ, с който се осигурява електронно обработване на данните за взетите проби от сурово мляко по целия процес от вземането, транспортирането, приемането, изпитването и отразяване на резултатите за взетите проби, до изчисляването на ежемесечни средногеометрични стойности за всяко млекодобивно стопанство.
В Стара Загора  бе проведено обучение на регионалните администратори и на официалните ветеринарни лекари от отделите по „Здравеопазване на животните“ към ОДБХ. Обучението се проведе от експерти от дирекция ЗХОЖКФ и дирекция ИТИСКО при ЦУ на БАБХ по предварително изготвена програма. Обучението премина на два етапа – теоретична и практична част, като теоретичната част се проведе в сградата на ОДБХ Стара Загора, а практичната част в животновъден обект.
По време на практичната част, проведена в обект , собственост на Тракийския университет, обучаваните бяха разделени на групи. В ПСМ към фермата на всяка група се демонстрира вземане на проба от сурово мляко и въвеждане на данните за взетата проба. Пробата се идентифицира със самозалепващ се стикер, състоящ се от два идентични баркода.
Обучемие преминаха 34 ОВЛ и 28 регионални администратори. Обучените ОВЛ имат задача в пет дневен срок от получаване на таблети за съответната ОДБХ, да се извършат каскадни обучения на останалите ОВЛ в ОДБХ и да представят в дирекция ЗХОЖКФ при ЦУ на БАБХ протоколи и присъствени списъци от проведените обучения.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия