Производството на биопродукция в Австрия достига 30%

Производството на биопродукция да достигне 30%”, тази е целта на Австрийската браншова организация
 Според биопроизводителите Общата селскостопанска политика е доста небалансирана защото е насочена едностранно по отношение   на конкурентноспособността и продуктивността като натоварва биопроизводителите. Ето защо тя трябва да се уравновеси, тъй като в момента едва 8% от средствата отиват за агроекология, опазване на климата и сродни мерки.
 Изравняването на производството на така наречените обществени продукти изработени по екологичен начин, при което фермерите се съобразяват със съдържанието на въглеродни емисии в почвата и многообразието на видовете с останалите обществени продукти е възможно и това ще повиши устойчивостта на стопанствата.
В Австрия нараства биопроизводството на птици, докато делът на биологичното свинско месо е само 2% от общото. Причината за това е че разходите за биопроизводителите на свинско месо са много по-високи в сравнение с останалите производства. Освен това съществува голяма разлика в цените, тъй като конвенционалните продукти се предлагат на доста ниски цени.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия