Сладкари представиха модерното българско сладкарство на форума GastronomiX 2016

Новият професионален кулинарен форум GastronomiX 2016  събра кулинарната гилдия.През трите дни на форума се отличиха два акцента: от една страна японските кулинарни техники и ролята на автентичните продукти от Страната на изгряващото слънце за традиционния и добър вкус на японската храна по света. Представени бяха автентичните уасаби продукти и незаменимата им роля в японската кухня, заедно с няколко традиционни техники за използването им.
Модерното българско сладкарство с неговите постижения и техники беше представено от шеф-сладкари, които са на гребена на вълната в това изкуство у нас и жънат международни успехи - Алекс Иванчев, Борислав Екзархов и Ради Стамболов, които демонстрираха тънки познания и талант в трансформирането на нетипични за сладката кухня съставки в изкусителни десерти.
 Показани бяха  свръхмодерни сладкарски техники и традиционни концепции, като майсторския коледен шоколадов пън и забележителните вариации на френски макарони. Силно бе и участието на гостите на HRC Кулинарна академия, която представи своето черно океанско ястие и  скариди с качамак от южните щати.
Новаторски и традиционни кулинарни техники, нови концепции, идеи и качествени продукти за ресторантите, знания от най-добрите и талантливите кулинари. Всичко това беше заложено в GastronomiX 2016 г.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия