Сладкари представиха модерното българско сладкарство на форума GastronomiX 2016

Новият професионален кулинарен форум GastronomiX 2016  събра кулинарната гилдия.През трите дни на форума се отличиха два акцента: от една страна японските кулинарни техники и ролята на автентичните продукти от Страната на изгряващото слънце за традиционния и добър вкус на японската храна по света. Представени бяха автентичните уасаби продукти и незаменимата им роля в японската кухня, заедно с няколко традиционни техники за използването им.
Модерното българско сладкарство с неговите постижения и техники беше представено от шеф-сладкари, които са на гребена на вълната в това изкуство у нас и жънат международни успехи - Алекс Иванчев, Борислав Екзархов и Ради Стамболов, които демонстрираха тънки познания и талант в трансформирането на нетипични за сладката кухня съставки в изкусителни десерти.
 Показани бяха  свръхмодерни сладкарски техники и традиционни концепции, като майсторския коледен шоколадов пън и забележителните вариации на френски макарони. Силно бе и участието на гостите на HRC Кулинарна академия, която представи своето черно океанско ястие и  скариди с качамак от южните щати.
Новаторски и традиционни кулинарни техники, нови концепции, идеи и качествени продукти за ресторантите, знания от най-добрите и талантливите кулинари. Всичко това беше заложено в GastronomiX 2016 г.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия