Германците могат да избират измежду повече от 5 500 марки бира

Германците могат да избират измежду повече от 5 500 марки бира, като всяка седмица на пазара излиза поне една нова марка. Германското пиво е прочуто с високото си качество. И няма друга страна в Европа, която да произвежда толкова много бира, колкото Германия.
Бира се пие навсякъде, където хората се забавляват или си почиват. Дълго време пивото минаваше за мъжка напитка, но междувременно е най-предпочитаното алкохолно питие сред младите жени и мъже на възраст между 19 и 24 години.Някои регионални пивоварни дори излизат на пазара със специални марки, които се произвеждат само за съответния празник. Най-известната сред тях е бирата на мюнхенския Октоберфест, която се сервира в типичната за Бавария еднолитрова халба.
 Стадионите са пълни с реклами на известни бирени марки. Екипите на футболистите също нерядко рекламират бира, а кварталната кръчма е нещо като храм на германската бирена култура.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия