Дребният производител е този, който ще създаде храната на бъдещето

Дребният производител е този, който ще създаде храната на бъдещето, защото тя ще бъде там, където ще се консумира, защото тя ще бъде откъсната ей сега и защото в края на краищата българинът има право да оцелее.Денатурираните храни. Толкова много химия!..., за да може големите търговски вериги, за да може големите корпорации да съхраняват огромни количества храни като изземат тяхното производство от дребните производители,  заяви шефът на Съюза на билкарите в България, чл.-кор. на Международната академия по информатизация Емил Елмазов,
Французите вече не продават зеленчуци и растителни храни, и плодове освен ако те са набрани до150 км., нататък те не приемат нищо. Ние скоро ще стигнем до тази идея и ще направим производителни сдружения, които трябва да дадат достатъчно повод за доверие на хората.  Ние ще дадем уредите за измерване, за да може всеки да си измери в ангстрьоми вибрацията на растението. Дайте да излекуваме нивите и тогава да лекуваме човека! България е на първо място в ЕС по внос на пестициди, коментира Елмазов.
Възможността да си запазим земята е възможността България да стане здравница, за да произвежда онези растения, които европейците ще дойдат тук да ядат… и не само те – и от Близкият Изток и от американският континент.
Вие знаете старите селски лози без пръскане, знаете старите селски зеленчуци без пръскане… най-много да сложиш една отвара от коприва и си готов. Тези семена трябва да се запазят! Независимо какво става в ЕС, че ни забранили розови домати и т.н. Ние сме си тук стопаните.Растенията са нашите зелени братя и който смята, че са хвърлени, само за да ги мачкаме, тъпчем, скубем, сечем, той дълбоко се лъже и дълбоко наранява своето бъдеще.
Според Емил Елмазов 70% от Добруджанското семе се изнася за Америка, 20% се изнася за Израел. Това е статистика! Около 7-8% се изнася за Близкият Изток. Това, което остава за нашият хляб е фуражната пшеница! Фуражната пшеница има около 14% протеини, а европейската норма е 28-30%. Така, за да се постигне европейската норма се прибавят 14-16% синтетичен протеин. 80% от него е глутен, синтетичен глутен, възмущава се Елмазов

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия