Whole Foods определи тенденциите и продуктите, които ще доминират в хранителната индустрия

Компанията Whole Foods  определи тенденциите и продуктите, които ще доминират в хранителната индустрия през 2017 г. В списъка попадат стоки, като тоник,  лилаво цветно зеле, чипс от кокос и юфка от цвекло. Експертите, които са съставили списъка, следят поведението на клиентите и храните, които купуват. Business Insider публикува осем топ тенденции при храните за следващата година.
Най-популярните съставки в момента са кава, свещен босилек, куркума, ябълков оцет, медицински гъби, като рейши и шага, и адаптогенни билки, като мака и индийски женшен. Лилавата храна, включително лилаво цветно зеле, сладки картофи, царевица и аспержи, става все по-популярна, казва Whole Foods.
Компаниите използват по-добре отпадъците. „Дали ще е останала суроватка от кисело мляко или пивна мъст от бира, производителите на храни намират иновативни и вкусни начини да вдъхнат нов живот на вторичните продукти.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Фестивал на кестена бе открит на 13 октомври в Петрич. На изложението в шатри...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия