БХБ достави първите два тона храни в Хитрино

Българската хранителна банка  достави  първите 2 тона храна на пострадалите от катастрофата на влакова композиция с цистерни в с. Хитрино, съобщиха от хранителната банка.
Това е първата от доставките, които БХБ ще прави за 110 най-тежко засегнати от трагедията домакинства /останали без дом или със силно разрушени домове/ поне веднъж месечно през зимата на 2016-2017 г. Списъкът на домакинствата, които ще бъдат подпомагани, е изготвен от община Хитрино.
Програмата се осъществява в партньорство със Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.Подпомагането за по-дълъг период е възможно, благодарение на дарените 10 тона консервирани храни от фирми-членове на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.
Програмата, която започваме в община Хитрино, е не само продължение на ежедневната ни и системна работа за спасяване на годна храна и предоставянето на подкрепа за нуждаещите се, но и израз на дългосрочен ангажимент, заяви Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ.
Целта на организацията не е да предоставя помощ на хората в нужда само докато ги споменават в новините, а да се погрижи те да имат сигурност, поне що се отнася до ежедневната им прехрана, докато възстановят напълно живота си. Българската хранителна банка е готова да приема допълнителни дарения на хранителни продукти, ваучери за храна, както и целеви финансови дарения от частни и корпоративни дарители.
Организацията ще продължи да събира храни чрез директно договаряне с дарители от своята мрежа, като осигурява цялостната логистика за безопасното съхранение и доставка на пакетите до нуждаещите се хора. За подготовката на пакетите са мобилизирани корпоративни и индивидуални доброволци.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия