Домашна ракия ще може да се вари целогодишно

Малките казани за варене на ракия ще са с вместимост до 1000 литра, а не както досега до 500 литра, решиха на второ четене депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

 Депутатите отмениха и сега действащите разпоредби, според които малките казани могат да варят ракия само от 1 юли до 31 декември, а в останалото време, за да работят, е нужно да уведомят писмено Агенция "Митници" в 14-дневен срок преди извършване на дейността.

 Домашната ракия е изконно българско питие и въпросът вълнува силно българските граждани, заяви  зам.- председателят на бюджетната комисия Диана Иванова. Вслушахме се в желанието на българските граждани и променихме закона. След гледането в пленарната зала всеки по всяко време ще може да вари домашна ракия, заяви Йорданова.

 По думите й законовите промени би трябвало да станат факт до края на следващата седмица. Йорданова съобщи още, че ще бъде създаден регистър на всички търговци на казани. Той ще се ползва от Агенция "Митници" и от други институции, така че да може да се гарантира качеството на произведената ракия.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия