„Фудтех“ и “Вкусове от Италия” са част от мегафорума за агробизнес, вино и храни

„Фудтех 2017“.  събира български и чуждестранни компании от хранителната индустрия от 22 до 26 февруари в Международен панаир - Пловдив. Типични продукти на региони от България, Италия, Гърция и други страни ще бъдат демонстрирани в града на виното и деликатесите, който се организира по време на изложбата.
Експозициите на българските производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.
Големият интерес към „Фудтех 2017“ се дължи на възможността новите колекции да бъдат представени в Града на виното и деликатесите, който миналата година привлече близо 40 000 гости от страната и чужбина. Българските специалитети впечатлиха посетителите, въпреки силната конкуренция на италиански производители.
Сега изложбата “Вкусове от Италия” също е двойно по-голяма, а изкушаващите щандове изтъкват кулинарната слава на Сицилия. Тя е представена от биовино, десертно вино от Марсала и ликьори от цитруси, прошуто и колбаси от планината Неброд, месо от черни прасета, което е много по-здравословно от обикновеното свинско, ядки, паста и шамфастък от Бронте, люто сирене, различни изделия от прочутите праскови, отглеждани в Бирона.
Простотата на локалните кухни вече измества висшата кулинария, твърдят експерти. На тази тенденция е посветена и конференцията „Бъдеще за местните храни“, която се организира от фондация „LocalFood.bg“ и Slow Food България. На форума ще се дискутира как специфичните за всеки регион ресурси и опит може да бъдат използвани за бизнес със занаятчийски и фермерски храни. Предвидено е изложение на такива продукти със специално географско означение.
Даровете на природата, превърнати от новите технологии във вкусни и здравословни храни, са водещ акцент и на „Фудтех 2017“. Най-добрите ще бъдат отличени в конкурса „Изборът на потребителя“. Наред с фирми от хранителната индустрия, в изложбата участват компании, предлагащи технологии и машини, опаковки и етикети, кодиращи и маркиращи системи.
„Фудтех“ и “Вкусове от Италия” отново са част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм. По същото време се провеждат още четири международни изложби: „Агра“ със секция „БиоАгра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, заведения и търговски обекти, и „Апи България” - за пчеларство.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия