Кулинарен форум GastronimiX ще се проведе от 9 до 11 ноември, в софийския Интер Експо Център

Кулинарен  форум GastronimiX ще се проведе от 9 до 11 ноември, в софийския Интер Експо Център,  съобщиха от Българската асоциация на професионалните готвачи.
Целта на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да получат нови знания и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията.GastronomiX популяризира българската висша кухня, както и  утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.
Новият кулинарен форум за професионалисти е съпътстващо събитие на Специализираното изложение за ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ,  провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.В рамките на GastronomiX ще се проведе конференция с лекции на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.
Сред лекторите в GastronomiX 2016 са утвърдени шеф-готвачи от Швеция, Холандия и български топ-готвачи и сладкари. Генерален спонсор на събитието е МЕТРО България

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия