Кулинарен форум GastronimiX ще се проведе от 9 до 11 ноември, в софийския Интер Експо Център

Кулинарен  форум GastronimiX ще се проведе от 9 до 11 ноември, в софийския Интер Експо Център,  съобщиха от Българската асоциация на професионалните готвачи.
Целта на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да получат нови знания и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията.GastronomiX популяризира българската висша кухня, както и  утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.
Новият кулинарен форум за професионалисти е съпътстващо събитие на Специализираното изложение за ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ,  провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.В рамките на GastronomiX ще се проведе конференция с лекции на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.
Сред лекторите в GastronomiX 2016 са утвърдени шеф-готвачи от Швеция, Холандия и български топ-готвачи и сладкари. Генерален спонсор на събитието е МЕТРО България

Агрополитиката

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж....

Пазари, борси, цени

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански...

Хранителна индустрия

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ е издал актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен. Констатирани са...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия