233 тона храни са преминали през мрежата на Българската хранителна банка от началото на годината досега

Световният  ден на прехраната беше отбелязан на 16 октомври. На тази дата през 1979 г. по инициатива на ФАО - Организацията на храната и земеделието към ООН, за първи път официално е обявено, че една от най-важните задачи е изкореняването на глада по света и създаването на условия за устойчиво земеделие, което би могло да изхрани населението в световен мащаб.
Целта е да се предизвика по-голямо разбиране от световната общественост на проблемите с прехраната и с общи усилия страните да се борят с глада, лошото хранене и бедността. Денят се отбелязва в над 150 страни, като България се включва през 2006 година
 Българската хранителна банка припомня данните, според които у нас се пилее храна, достатъчна за годишните нужди на град като София.В същото време от организацията, която единствена в страната ни оползотворява храни със кратък срок на годност, отчитат положителна тенденция в нагласите на бизнеса да дарява. Регистриран е и ръст от 40 на сто на количеството продукти, спасени от разхищение. От началото на годината досега 233 тона храни са преминали през мрежата на Българската хранителна банка, за да достигнат до близо 23 хил. българи.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия