Празник на зелето ще се проведе на 23 октомври в Дъбене

Празник на зелето ще се проведе на 23 октомври в Дъбене, Карловско. Това ще е първото издание на празника, съобщиха организаторите.
Преди години оттам е тръгнал  известният сорт бяло зеле „Дъбене № 5“ – изключително вкусно, крехко и подходящо за налагане през зимата. Този сорт и днес продължава да се отглежда по дворовете на хората и около Димитровден всички околни села идват да си купуват дъбенско зеле за зимнина
Специалисти по ботаника ще представят качествата на сорта и ще разкрият защо е толкова вкусен зеленчукът. Четири казана зеле със свинско по стара дъбенска рецепта ще нагостят всички, а пред читалището ще се надпяват и надиграват фолклорни групи от целия регион. Творческите колективи към местното читалище и мъжката фолклорна група вече се подготвят с изненадите.
На площада ще бъдат струпани тонове със зеле от известния сорт, та който желае, да си купи. Идеята  е този празник да се превърне в традиционен и да се провежда всяка есен около Димитровдeн.На стадиона в Дъбене са разположени десет палатки с бира-скара за съборяните. На специално изградена сцена ще се надсвирват оркестрите “Марица”, “Славяни”,  “Млади тракийци” и Конушенският народен оркестър

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия