На 11 май в Прага традиционно се провежда най-големият бирфест

В началото на май в Прага традиционно се провежда  най-големият бирфест, на който топ пивовари от цялата страна представят на едно място, под огромните фестивални шатри цялото изобилие от бутилирано и наливно пиво – изконната национална гордост на чехите.
Tази година фестивалът започва на 11 май, където може да се опита  светла, тъмна, пшенична, червена, от големите пивоварни или от малки местни микропивовари бира. Пивовари от цялата страна представят на едно място, под огромните фестивални шатри цялото изобилие от бутилирано и наливно пиво – изконната национална гордост на чехите.
Общият капацитет на фестивала е внушителен – 10 000 места за сядане.    Представени са  150 вида чешка бира с най-добро качество, придружена от невероятните деликатеси на чешките готвачи, като апетитното "свинско колено" - най-добрият спътник на пивото. Всеки производител организира различни изненади и забавления за деца и възрастни в незабравима атмосфера с много музика.
Участниците могат да дегустират най-силната чешка бира X33. След първото варене от нея се бутилират само 500 бутилки с уникален пореден номер. Полутъмната бира е с богат естествен малцов вкус и карамелен аромат и е без еквивалент в цялата страна.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия