Производители от Южна България успешно отглеждат маслинови дръвчета

Производители от Южна България успешно отглеждат маслинови дръвчета в разсадници и се радват на екологично чиста реколта.
Маслини се отглеждат все по-успешно в топлите райони на България и то не само в оранжерии. Отглеждат се растения на открито, които успешно презимуват в нашите условия, но се  подбират подходящи сортове от Северна Гърция, коментират производители. Най-важното е да им се осигури слънчево и защитено от вятър място. Такива условия за отглеждане има край Асеновград, Стара Загора, Първомай и Пазарджик.
След като  се  оберат, маслините  се слагат във вода и сол за 40 дни, след което се мариноват със зехтин и оцет и така се постига естествена ферментация. До Великден  се оставят  да  ферментират и  след това са готови за консумация. Производителите са категорични, че маслините, отгледани в България са по-вкусни от вносните.

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия