Откриват първия в света ресторант Nutella

В последния ден на месец май в Чикаго откриват първия ресторант Nutella в света, съобщава Ferrero.
Това ще бъде първият собствен и управляван ресторант на компанията, където клиентите ще могат да спрат и да се насладят на специалитети от рода на сандвичи с шоколад Nutella. Ще се сервират още прясно изпечени кроасани, салати и десерти, всичките вдъхновени от продукти на Nutella.
Компанията иска да създаде свят на Nutella за  своите фенове, които наистина биха могли да уловят същността на марката - не само в ястията, които ще бъдат поднесени, но и в сензитивния опит от момента, в който стъпят в пространството на ресторанта
Италианската компания  Ferrero се обяви публично в защита  на палмовото масло,  съставка, която е бойкотирана от други хранителни компании. Тя започна рекламна кампания, за да успокои потребителите относно безопасността на Nutella. Течният шоколад съставлява около една пета от общите й продажби.
Течният шоколад, който е една от най-известните италиански марки храни и е популярна закуска за децата, разчита на палмово масло за постигане на гладка текстура и дълготрайност. Други заместители, като слънчогледовото олио, ще  променят характера му, категорични са от  Ferrero

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия