Откриват първия в света ресторант Nutella

В последния ден на месец май в Чикаго откриват първия ресторант Nutella в света, съобщава Ferrero.
Това ще бъде първият собствен и управляван ресторант на компанията, където клиентите ще могат да спрат и да се насладят на специалитети от рода на сандвичи с шоколад Nutella. Ще се сервират още прясно изпечени кроасани, салати и десерти, всичките вдъхновени от продукти на Nutella.
Компанията иска да създаде свят на Nutella за  своите фенове, които наистина биха могли да уловят същността на марката - не само в ястията, които ще бъдат поднесени, но и в сензитивния опит от момента, в който стъпят в пространството на ресторанта
Италианската компания  Ferrero се обяви публично в защита  на палмовото масло,  съставка, която е бойкотирана от други хранителни компании. Тя започна рекламна кампания, за да успокои потребителите относно безопасността на Nutella. Течният шоколад съставлява около една пета от общите й продажби.
Течният шоколад, който е една от най-известните италиански марки храни и е популярна закуска за децата, разчита на палмово масло за постигане на гладка текстура и дълготрайност. Други заместители, като слънчогледовото олио, ще  променят характера му, категорични са от  Ferrero

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия