Десислава Танева: Трябва да надградим съществуващата система за стандарт на храните

Трябва да надградим съществуващата система за стандарт на храните,  заяви бившият министър на земеделието Десислава Танева.
По думите й регулацията на храните се определя по европейските регламенти и от националното законодателство. Едни от най-модерните технологии вече са в България и можем да произвеждаме храна с много висок стандарт.  България изостава с комуникационната стратегия от страна на българските производители, което предизвиква недоверието на обществото към качеството на храните. категорична е Танева.
 Според председателя на на Асоциацита на млекопреработвателите в България Димитър Зоров браншовиците са се свършили работата още преди седем години. Той е убеден, че качеството на млечните продукти е гарантирано, но  няма как цената да е в ниския ценови сегмент, след като се гарантира качество.
Стандартите за храните по принцип са няколко вида. Съществуват и т.нар. стари БДС-та, които много от тях все още са действащи, но  усилията трябва да бъдат насочени към актуализация на стандартите за актуализация на нови храни, които не са актуализирани досега.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Фестивал на кестена бе открит на 13 октомври в Петрич. На изложението в шатри...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия