7 от 274 проби показаха нерегламентирано влагане на растителни мазнини през последните 6 месеца

Едва 7 от 274 проби показаха нерегламентирано влагане на растителни мазнини през последните 6 месеца. Седемте несъответстващи проби са от продукт сирене на четири предприятия. На нарушителите са съставни Актове и са подложени на зачестен мониторинг с взимане на проби,  съобщиха от Агенцията по храните.
Лабораторните резултати са установени по време на поредните проверки, които Агенцията извършва на млечни продукти за съдържание на немлечни мазнини. От края на месец май, инспекторите към БАБХ са взели 274 проби от млечни продукти, от различни търговски обекти от квартални магазинчета до хипермаркети във всички области на страната и обхващат всички млекопреработвателни предприятия.
От обекти за търговия на дребно са взети 205 проби, 41 от складове за търговия с храни, 10 от детски градини, 15 заведения за обществено хранене и 4 от млекопреработвателно предприятие. С цел анализ на максимално различни по естество млечни продукти, на лабораторно изпитване са подложени 136 проби сирене, 75 кашкавал, 24 краве масло, 33 проби кисело мляко, 5 катък и извара и по една прясно мляко и айран.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия