6 хиляди галона кисело мляко „Тримона” всеки месец потегля от Ню Йорк към магазините в 40 щата

Ново високо призвание получи българското кисело мляко „Тримона”, произвеждано в САЩ. То е сред най-добрите продукти на Световното изложение в Ню Йорк.
Зад киселото мляко „Тримона” стои пловдивчанинът  Атанас Вълев, който  един ден се захваща с производството на кисело мляко.  Според него най-доброто кисело мляко е това, в което нищо не е добавено и от което нищо не е отнето, каквото е нашето.
Така нашата гордост – прословутата бактерия Lactobacillus bulgaricus, която се използва при производството на българското кисело мляко и разнася славата на България по света, се развива прекрасно и в околностите на Ню Йорк.
На американския пазар има няколко кисели млека, подобни на нашето, но не се наричат „български”, въпреки че при производството им се ползват същите 4-5 бактерии, както при българското, включително Lactobacillus bulgaricus. Уникалността е в подбора.
Месечно около 6 хиляди галона кисело мляко „Тримона” потегля от Ню Йорк към магазините в 40 щата, главно по Източното и Западното крайбрежие.

Агрополитиката

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII-та годишна научна конференция с международно участие „Иновации в аграрната...

Пазари, борси, цени

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Най-добрата реколта за последните пет години отчитат винопроизводителите. Според бранша всички сортове са с...

Хранителна индустрия

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и веганска риба тон бяха представени на най-голямото в света...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия