Изследват вкусовите качества на киселото мляко

Проби изследват вкусовите качества на киселото мляко,  състава и количеството на киселомлечните бактерии и как те реагират на материала на опаковката.
Изследването се провежда в независима акредитирана лаборатория.Производителите на полипропиленови опаковки, експертите и производителите на българско кисело мляко по БДС са  против твърденията, че досегашната полистиренова, призната от Българския институт по стандартизация опаковка не е толкова екологична, колкото полипропиленовата опаковка от ново поколение.
Друга независима акредитирана лаборатория ще изследва миграцията на нискомолекулни вещества, моделна среда за мляко и млечни продукти и микробиологията на двата вида опаковки – полистиренови и полипропиленови. В края на месец юли ще се оповестят сравнителните резултати  от това изследване.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия