Изследват вкусовите качества на киселото мляко

Проби изследват вкусовите качества на киселото мляко,  състава и количеството на киселомлечните бактерии и как те реагират на материала на опаковката.
Изследването се провежда в независима акредитирана лаборатория.Производителите на полипропиленови опаковки, експертите и производителите на българско кисело мляко по БДС са  против твърденията, че досегашната полистиренова, призната от Българския институт по стандартизация опаковка не е толкова екологична, колкото полипропиленовата опаковка от ново поколение.
Друга независима акредитирана лаборатория ще изследва миграцията на нискомолекулни вещества, моделна среда за мляко и млечни продукти и микробиологията на двата вида опаковки – полистиренови и полипропиленови. В края на месец юли ще се оповестят сравнителните резултати  от това изследване.

Пазари, борси, цени

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас. 60% от тях...

Хранителна индустрия

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Българска агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки на обекти за производство и...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия