Изследват вкусовите качества на киселото мляко

Проби изследват вкусовите качества на киселото мляко,  състава и количеството на киселомлечните бактерии и как те реагират на материала на опаковката.
Изследването се провежда в независима акредитирана лаборатория.Производителите на полипропиленови опаковки, експертите и производителите на българско кисело мляко по БДС са  против твърденията, че досегашната полистиренова, призната от Българския институт по стандартизация опаковка не е толкова екологична, колкото полипропиленовата опаковка от ново поколение.
Друга независима акредитирана лаборатория ще изследва миграцията на нискомолекулни вещества, моделна среда за мляко и млечни продукти и микробиологията на двата вида опаковки – полистиренови и полипропиленови. В края на месец юли ще се оповестят сравнителните резултати  от това изследване.

Агрополитиката

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII-та годишна научна конференция с международно участие „Иновации в аграрната...

Пазари, борси, цени

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Най-добрата реколта за последните пет години отчитат винопроизводителите. Според бранша всички сортове са с...

Хранителна индустрия

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и веганска риба тон бяха представени на най-голямото в света...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия