Уиски Фест София - най-висок стандарт на европейската уиски сцена

На 28 октомври в Sofia Event Center в Paradise Mall  бе даден старт на най-големия фестивал за уиски култура в Централна и Източна Европа – Уиски Фест София 2016.
В основната зала на форума бяха представени над 300 вида уиски – както вече любими на публиката брандове, така и недотам познати марки за българските почитатели. Специалните гости – 11 международни уиски експерти - бяха на разположение на всеки един посетител, за да разяснят спецификите, традициите и иновациите в производството на  съответното питие. Всички те ще водят мастър класове през целия уикенд, по време на които любителите на луксозните напитки ще открият неща, които не са и подозирали.
За първа година Уиски Фест София представя на своите почитатели отделна зала, в която те имат възможността да се насладят на различни видове ром и коняк. Всеки посетител също така бива  посрещнат със специално подбрани деликатесни сирена – като всяко от тях е прекрасно допълнение към представените в основната зала уискита.
Началото на Уиски Фест София 2016 бе оповестено от най-знатни личности – посланиците на САЩ и на Ирландия и заместник-посланика на Великобритания, за поредна година засвиделствали признателността си към значимостта на уиски културата в България.
60 процента от продажбите на уиски в България са на сметката на шотландски брандове - а те са своеобразна институция, символ на историята и традицията на Великобритания.
Организаторите на Уиски Фест София призовават към спазване на Етикет и модел на поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите.Те припомнят, че легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст не се допускат на събитието. Организаторите и всички представени марки на Уиски Фест София призовават към отговорна консумация.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия