Уиски Фест София - най-висок стандарт на европейската уиски сцена

На 28 октомври в Sofia Event Center в Paradise Mall  бе даден старт на най-големия фестивал за уиски култура в Централна и Източна Европа – Уиски Фест София 2016.
В основната зала на форума бяха представени над 300 вида уиски – както вече любими на публиката брандове, така и недотам познати марки за българските почитатели. Специалните гости – 11 международни уиски експерти - бяха на разположение на всеки един посетител, за да разяснят спецификите, традициите и иновациите в производството на  съответното питие. Всички те ще водят мастър класове през целия уикенд, по време на които любителите на луксозните напитки ще открият неща, които не са и подозирали.
За първа година Уиски Фест София представя на своите почитатели отделна зала, в която те имат възможността да се насладят на различни видове ром и коняк. Всеки посетител също така бива  посрещнат със специално подбрани деликатесни сирена – като всяко от тях е прекрасно допълнение към представените в основната зала уискита.
Началото на Уиски Фест София 2016 бе оповестено от най-знатни личности – посланиците на САЩ и на Ирландия и заместник-посланика на Великобритания, за поредна година засвиделствали признателността си към значимостта на уиски културата в България.
60 процента от продажбите на уиски в България са на сметката на шотландски брандове - а те са своеобразна институция, символ на историята и традицията на Великобритания.
Организаторите на Уиски Фест София призовават към спазване на Етикет и модел на поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите.Те припомнят, че легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст не се допускат на събитието. Организаторите и всички представени марки на Уиски Фест София призовават към отговорна консумация.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия