9999 швейцарски франка струва чаша уиски "Макалън 1878" в луксозен курорт в Швейцария

9999 швейцарски франка струва чаша уиски "Макалън 1878" в луксозен планински курорт в Швейцария.
The Macallan 1824 е перфектна комбинация от двете най-важни характеристики за едномалцовите уискита – естествен цвят и отлежаване в шери бъчви.
„Ролс-Ройс“-ът на малцовите уискита – The Macallan наскоро представи новата си серия – 1824. Amber, Sienna и Ruby вече са достъпни и на нашия пазар и заменят „Fine Oak“ – 12 YO, 15 YO и 18 YO. Серията 1824 отлежава изцяло в шери бъчви и няма изписани години на етикета. Разликата идва от избора на шери бъчви, лично селектирани от Мастър дистилъра Боб Далгарно.
Барът  на този хотел е вписан в Книгата на рекордите Гинес заради уникалната си колекция редки уискита. Предлагат се около 2500 марки уиски, чиито цени варират между 7000 и 9999 швейцарски франка. "Макалън" е предпочитаната от Джеймс Бонд марка уиски.
Бутилката  се  съхранява в избата на хотела. Уискито  е бутилирано през 1905 г. и съхранявано 27 години в хотела. Преди да бъде отворена, бутилката струвала 50 000 швейцарски франка или  43 670 евро. След като бутилка уиски е отворена, напитката губи от качеството си и в резултат намалява цената й. Съхраняването на отворена бутилка уиски варира между 5 и 10 години.

Пазари, борси, цени

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас. 60% от тях...

Хранителна индустрия

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Българска агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки на обекти за производство и...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия