Coca-Cola търси безопасна съставка, която да замести захарта

Coca-Cola отправи предизвикателство към учените да направят нещо, което нито една компания за безалкохолни напитки не е успяла да постигне – да открият естествена, безопасна съставка с ниско или никакво съдържание на калории, която има същия вкус като захарта, когато се смеси в напитки и храни.
Тя не може да съдържа или да е производна от растенията стевия или луо хан гуо, нито пък да идва от защитени видове или субстанции. Това е един от най-големите проблеми, пред които се е изправяла индустрията с пакетирани храни, оценявана на 4.8 трилиона долара.
Хората днес пият около 19% по-малко безалкохолно, отколкото преди 15 години, отчасти заради опасения за здравето си. Всъщност, когато надигаме студената бутилка с кока-кола, за да се насладим на безспорната й свежест, знаем ли в действителност какъв коктейл изливаме в гърлото си?

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия