Coca-Cola търси безопасна съставка, която да замести захарта

Coca-Cola отправи предизвикателство към учените да направят нещо, което нито една компания за безалкохолни напитки не е успяла да постигне – да открият естествена, безопасна съставка с ниско или никакво съдържание на калории, която има същия вкус като захарта, когато се смеси в напитки и храни.
Тя не може да съдържа или да е производна от растенията стевия или луо хан гуо, нито пък да идва от защитени видове или субстанции. Това е един от най-големите проблеми, пред които се е изправяла индустрията с пакетирани храни, оценявана на 4.8 трилиона долара.
Хората днес пият около 19% по-малко безалкохолно, отколкото преди 15 години, отчасти заради опасения за здравето си. Всъщност, когато надигаме студената бутилка с кока-кола, за да се насладим на безспорната й свежест, знаем ли в действителност какъв коктейл изливаме в гърлото си?

Пазари, борси, цени

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас. 60% от тях...

Хранителна индустрия

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Българска агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки на обекти за производство и...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия