Делът на руските хранителни продукти в супермаркетите се повишава

Делът на руските хранителни продукти в супермаркетите от 64% се е повишил на 77% Това е резултат от наложените санкции заради присъединяването на Крим и проблемите с Украйна.
Три четвърти от сиренето в руските магазини е родно производство. За сравнение: през 2013 година този дял е бил два пъти по-нисък.Въпреки увеличените количества, качеството на хранителните продукти остава далеч под очакванията. Агенцията за защита на потребителите планира сега стратегия за повишаване на качеството на руските продукти до 2030 година.
Руснаците произвеждат своето сирене "Едамер" и "Гауда" по холандска рецепта. За индустрията е добре даже и десет години да остане ембаргото, каза руският аграрен министър. Производителите все още не са достатъчно конкурентоспособни, но при отмяна на ембаргото върху чуждестранни продукти, пазарът ще бъде наводнен. Затова пък качеството на руските продукти може да се повиши, а цените им да спаднат.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия