Пъстра палитра от храни ще демонстрира Международната изложба „Фудтех 2019“

Пъстра палитра от храни ще демонстрира Международната изложба „Фудтех 2019“. 25-ото издание на изложбата поставя начало на нова инициатива – разширява се технологичната зона за хранителната индустрия. Ще бъде презентирана техника за преработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране. Така се създава цялостна панорама на иновациите в хранителната индустрия.

Специалитети, направени с над сто вида люти чушки, ще покажат участниците в изложбата. Новата продуктова линия обогатява асортимента на изложението за хранителната индустрия, а основната част от него заемат млечните и месни изделия на водещи български производители.

Две български ферми за люти чушки представят различни видове консерви и напитки от огнения зеленчук. Сред тях са туршия от най-лютите чушки в света, пюре с аромат на цитруси и шоколадов сос. Сладкото от чушки не може да се срещне никъде другаде, твърдят от фирмата изложител.

Люта бира и ракия допълват предложенията за екстремни вкусови преживявания. Новост са швейцарските веган, био и традиционни шоколади на известна марка. Предлагат се над 30 вида, включително с боабаб, нар, кокосово мляко, чили и други добавки. Има и диетични варианти.

Акцентът на „Фудтех 2019“ са българските млечни и месни продукти. Новото в този сектор е завръщането към ръчния труд и използването на класически методи. Ръчната изработка заема над 70% от производството и гарантира изпитано качество, обясняват от голяма компания за месни изделия.

Почти всички водещи производители отглеждат сами животните, от които се добива мляко и месо, или вземат суровината от проверени ферми. Посетителите ще могат да дегустират кисело мляко, сирене, извара и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко. Изкушаващ е асортиментът от колбаси и месни деликатеси, включително от еленско и конско месо.

Ще бъдат показани лютеници на две от най-големите фабрики, както и още много изделия, чийто вкус съперничи на домашно приготвените. В Града на виното и деликатесите е разположено и изложението „Вкусове от Италия“. Посетителите ще опитат различни видове традиционна паста, вино от Сицилия и други райони, колбаси и сирена, консерви и маслини.

Очаква се над 40 000 специалисти от страната и чужбина да посетят петото издание на форума.

Агрополитиката, Говори Брюксел

InvestEU ще продължи плана Юнкер

InvestEU ще продължи плана Юнкер

Европейската комисия приветства  гласуването в Европейския парламент относно InvestEU — програмата за насърчаване на...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Преустановяват сеитбата на пролетните култури в Добруджа

Преустановяват сеитбата на пролетните култури в Добруджа

Преустановят сеитбата на пролетните култури в Добруджа, докато черноземът поизсъхне и машините могат да...

Форуми, Анализи, Коментари

12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО  ще се проведе от 14 до 17 май

12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 14 до 17 май

12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО през 2019 г.  ще се...

Пазари, Борси, Цени

Lidl – най-добър международен ритейлър

Lidl – най-добър международен ритейлър

Веригата Lidl бе отличена като „Най-добър международен ритейлър” Взети са предвид серия от критерии,...

Иновации, Обучение, Агросвят

Испания подкрепя най-много иновативни групи

Испания подкрепя най-много иновативни групи

Над 350 оперативни групи за внедряване на иновации в селското стопанство вече са започнали...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.