EuroTier/EnergyDecentral 2022: Силен интерес на посетителите към актуални теми от индустрията

Резултати от настоящото онлайн проучване сред 1100 потенциални посетители на търговски панаир - Фокус върху хуманното отношение към животните, устойчивост, дигитализация, роботика и децентрализирано енергоснабдяване - Нови иновативни изложбени площи - Силен интерес към посещение на двата водещи международни търговски панаира, 15-18 ноември, Хановер, Германия

 

(DLG). Хуманното отношение към животните, устойчивостта, цифровизацията, роботиката и децентрализираното енергоснабдяване са големите теми за посетителите на търговските панаири EuroTier и EnergyDecentral по-късно тази година, според респондентите, участващи в проучването за проследяване на посетителите на EuroTier и EnergyDecentral този месец. Покривайки селскостопанската индустрия, проучването редовно следи намеренията на посетителите и основните теми, които ги интересуват.

 

Намерението за посещение на тези водещи търговски панаири остава силно сред около 1100 респонденти от Германия и чужбина. EuroTier, водещият световен търговски панаир за животновъдство и управление на добитъка, ще се проведе заедно с EnergyDecentral, водещият международен търговски панаир за децентрализирано енергоснабдяване, 15-18 ноември 2022 г. в Хановер, Германия.

 

„Темите, които в момента са актуални в животновъдната индустрия, са хуманното отношение към животните, устойчивостта, дигитализацията, както и автоматизацията и роботиката. В допълнение към устойчивия интерес към реалистични решения за децентрализирано енергоснабдяване, резултатите от проучването до голяма степен отразяват текущите предизвикателства, пред които са изправени международните селскостопанска промишленост“, казва Инес Ратке, ръководител на проекти на EuroTier.

 

„Нашите посетители търсят отговори на тези предизвикателства в EuroTier и EnergyDecentral и се интересуват особено от дискусиите лице в лице с производителите, както подчертават 78 процента от анкетираните, и от техническите иновации, както споменават 80 процента “, добавя тя.

 

Около 97 процента от анкетираните обмислят да посетят двата търговски панаира през ноември, а повече от половината вече са решили да посетят изложението. Тези впечатляващи резултати ясно потвърждават тенденцията от предишното проучване, проведено в началото на лятото, и подчертават високата актуалност на тези теми.

 

Нови области за иновативно съдържание

 

Известен като водеща витрина за иновации в международната животновъдна индустрия, тазгодишният EuroTier ще представи няколко нови области, които отразяват високия иновационен потенциал на индустрията. В допълнение към реномираните награди за иновации EuroTier, за първи път тази година ще бъде присъден и „Победителят в DLG-Agrifuture Concept“ за концепции и визии, които все още не са достигнали пазарна зрялост, но все още са във фаза на разработка.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Министър Гечев: Всеки кмет в България ще получава цялата информация за сечите по места

Министър Гечев: Всеки кмет в България ще получава цялата информация за сечите по места

Събота, 24 Септември 2022

Целта е пълна прозрачност и запазване на българската природа, заяви министърът на земеделието Явор...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Малки и големи опитаха в Сливен вкусни и качествени месни продукти  по време на „Дни на българското месо“

Малки и големи опитаха в Сливен вкусни и качествени месни продукти по време на „Дни на българското месо“

Събота, 24 Септември 2022

Инициативата „Дни на българското месо“ на Асоциацията на месопреработвателите в България отново събра професионалисти...

Компании, Събития, Анализи

Назначени са двама нови изпълнителни директори на DLG

Петък, 09 Септември 2022

Д-р Лотар Хьовелман назначен за главен изпълнителен директор (CEO) на DLG и Freya von...

Реколта, Пазари, Цени

Министър Явор Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция мерките за подпомагане на сектора

Министър Явор Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция мерките за подпомагане на сектора

Петък, 09 Септември 2022

Министърът на земеделието Явор Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция в Куртово Конаре...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Земеделските производители подават до 16 септември документи по схемата за държавна помощ с бюджет 426 млн. лева

Земеделските производители подават до 16 септември документи по схемата за държавна помощ с бюджет 426 млн. лева

Петък, 02 Септември 2022

До 16 септември включително земеделските производители могат да подават документи по схемата „Помощ в...

Иновации, Обучение, Агросвят

„Биоикономика" и „Електронна търговия" – нови магистърски програми в Аграрен университет- Пловдив

„Биоикономика" и „Електронна търговия" – нови магистърски програми в Аграрен университет- Пловдив

Понеделник, 19 Септември 2022

„Биоикономика" и „Електронна търговия" – нови магистърски програми в Аграрен университет- Пловдив   Модерните специалности следват...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.