Всички заедно, SPACE трябва да продължи

СЛЕД ЕДНА ГОДИНА БЕЗ ДЕЙНОСТ СЕКТОР СЪБИТИЯ – В ЕКШЪН!

 250 професионалистите от сектора на събития са се събрали на 17 март 2021 г., на плажа Sillon в Сен Мало, за да отбележат края на едногодишното спиране на дейността им, предизвикано от пандемията от Ковид 19.Организатори на срещата са били няколко бизнес лидери от сектора на събитията на територията на Бретан, Франция (SPACE Show в Рен, ASTREVENT Group, Spectaculaires, агенция Bosco, 3D Action и QuaiSaint-Malo).

 Професионалистите в сектора са обсъдили перспективите за възстановяване на дейността си с цел  да избегнат преживяването на „загубена година“.

Панаирите и изложбите генерират във Франция 34,5 милиарда евро годишно в бизнес потоци в полза на фирмите изложители. Събитията представляват 20 милиарда евро / година в полза на компаниите - организаторки на събития. Всяка година те приветстват 77 милиона участници (всички събития заедно) и генерират 455 000 работни места за събития и туризъм.

 Тази безпрецедентна и първа по рода си здравна криза, която всички ние преживяваме, направи невъзможна една година провеждането на събития във Франция. Всички планирани събития бяха постепенно отменени и нашият сектор престана да работи, споделят участници в срещата.

 Разбира се, държавната помощ ни позволява да оцелеем ... но за колко време, питат се те.И коментират:

 „Трябва да бъдем активни във възобновяването на нашите дейности, за да не преживеем поредната година на безпокойство и каскадно отмяна на нашите събития. Молим правителството да бъде свързано с работата и разсъжденията относно провеждането на бъдещи събирания. Изпълнението на нашите събития, независимо от техния размер и обхват, изисква очакване и несвиваеми срокове за изпълнение.Трябва да бъдем активни в подновяването на нашите дейности, за да избегнем да преживеем поредната година на безпокойство и отмяна на  нашите събития. Молим правителството да бъде съпричастно с работата и размислите за откриване на бъдещите ни събития. Създаването на нашите събития, независимо от техния размер и обхват, изисква очакване и несвиваеми срокове за изпълнение. Организатори на събития, Доставчици на технически услуги, Кетъринг, Строители на щандове, Приемащи агенции, Агенция за комуникация на събития, Художници, Фотографи, Временни служители от шоубизнеса, Агенти за рецепция и охрана, Изложбен център, Конгресен център, Приемни места ..., всички сме загрижени Всички наши компании и наши служители се нуждаят от рамка и перспективи, за да продължат да съществуват и да прилагат нашите умения, признати по целия свят.Всички ние трябва да намерим варианти за упражняване на нашите професии, за да продължим да допринасяме за динамиката на бретонските територии, да запазим много работни места и да запазим част от нашата идентичност и бретонски традиции!

 Ние сме готови и решени да се върнем към нашите дейности, като същевременно спазваме здравните протоколи.

Всички заедно, агрошоуто SPACE трябва да продължи!

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Първо заседание на експертната група по варианти и терапeвтични средства на COVID-19

Първо заседание на експертната група по варианти и терапeвтични средства на COVID-19

Петък, 23 Юли 2021

Днес, в рамките на Инкубатора HERA, новата експертна група на Европейската комисия по вариантите...

Компании, Събития, Анализи

Как ще изглежда Българският план за възстановяване и устойчивост?

Как ще изглежда Българският план за възстановяване и устойчивост?

Четвъртък, 22 Юли 2021

Онлайн дискусия с участието на вицепремера Атанас Пеканов и изпълнителния директор на WWF България...

Реколта, Пазари, Цени

Националният план за възстановяване и устойчивост включва 57 инвестиции

Националният план за възстановяване и устойчивост включва 57 инвестиции

Петък, 23 Юли 2021

Националният план за възстановяване и устойчивост е структуриран в четири стълба и е на...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

ДФЗ с насоки към общините как ефективно да изпълняват договорите си по ПРСР 2014-2020 г.

ДФЗ с насоки към общините как ефективно да изпълняват договорите си по ПРСР 2014-2020 г.

Четвъртък, 22 Юли 2021

Представители на общините от селските райони бяха запознати как по-ефективно, технически и финансово да...

Иновации, Обучение, Агросвят

Мария Габриел: Европа се нуждае от повече жени лидери на високотехнологични стартъпи

Мария Габриел: Европа се нуждае от повече жени лидери на високотехнологични стартъпи

Вторник, 13 Юли 2021

75 000 евро безвъзмездна финансова помощ чрез Европейския съвет по иновациите за стартиращи високотехнологични...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.